Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výtahy jsou srdcem vysokých domů

Mít v obytném domě s mnoha podlažími kvalitní, bezpečný a moderní výtah – to je základ pro spokojené bydlení. Každý majitel takového domu by na to tedy neměl zapomínat. Teď dokonce na tento fakt upozornila The Council on Tall Buldings and Urban Habitat, tedy Rada výškových budov.

Výtahy jsou srdcem výškových budov

Tato rada shledala, že jsou výtahy tou nejdůležitější součástí vysokých budov. Upřímně, dokáže si někdo představit třeba 50podlahovou budovu bez výtahu? To by se raději všichni přestěhovali někam jinam než šlapat do takových výšek. Z toho důvodu jsou ale právě také výtahy nejdiskutovanějším tématem. Často mají poruchu, jsou hodně opotřebované a o jejich rychlém zastarávání ani nemluvě.

Modernizace výtahu se nevyhne ani nejmenším domům

Proto je modernizace výtahu jedním z nejčastějších úkonů, které výtahové servisy provádí. Na toto všechno se ve svém hodnocení zaměřila i Rada výškových budov. Po dlouhém hodnocení a zkoumání nakonec došla k závěru, že výroční cenu nejlepší vysoké budovy v centru Milána získá Bosco Verticale, tedy v překladu Vertikální les.

Vítěz bere vše

I když vám nejspíš tento název nic neřekne a ani do Milána se na tuto velice zajímavou, netradiční a nezapomenutelnou budovu nikdy nepojedete podívat, určitě se v tomto případě najde jeden faktor, který vám bude povědomý, blízký a využitelný v praxi. V dané budově, jenž právě vyhrála ono ocenění, modernizuje a stará se o výtahy společnost, jenž hraje prim i na českém trhu. Společnost KONE. Ta poskytuje kompletní výtahový servis, a to i s výše zmíněnou modernizací. Jedná se tedy o jednu z mála mezinárodních firem, u které si můžete objednat servis výtahu i vy. Samozřejmě, že je takových firem mnohem více, avšak právě KONE dokázala mezinárodní radu přesvědčit o své výjimečnosti. Přesvědčí tedy i vás?

 
 
Reklama